Tips onderhoud vloer

Afdrukken

Graag geven wij enige tips mee voor een eerste onderhoud van uw nieuwe keramische tegel.

Het is best altijd beter om na het plaatsen van een nieuwe keramische vloer deze te ontsluieren, laat ons zeggen het cement verwijderen met een cementsluierverwijderaar. Soms is het onmogelijk om het resterende cement waar te nemen met het blote oog, wat niet wil zeggen dat er een dun laagje aanwezig is op uw keramische tegel. Indien u deze stap overslaat bestaat de kans om later bij het onderhoud problemen te ondervinden, voetstappen,... Zeep en vuil hebben meer kans om zich vast te hechten aan de cementsluier die aanwezig is op uw keramische tegel. Ook bestaat de mogelijkheid bij het morsen van fruitsap, cava, champagne, laat ons zeggen alle zuurhoudende dranken, er een vlek ontstaat. Deze vlek is niet wat het lijkt, dit is namelijk het gedeelte waar de cementsluier of eventueel resterende zeep en vuil mee verwijdert zijn, door erop te morsen met deze zuurhoudende dranken of andere zuren. Indien u uw vloer zelf wilt ontsluieren is het belangrijk om het volgende te hanteren.

1. Zeer goed ventileren

2. Emmer met product niet plaatsen op natuursteen, metaal . Schade verzekert.

3. Goed de uitleg op de fles lezen van de fabrikant

4. Inwerktijd product respecteren

5. Niet meer dan 10 m² reinigen in 1 stuk willen afwerken.

6. Zeer goed naspoelen

7. Opnieuw schoonmaken met een intensieve reiniger en weer goed naspoelen

8. Met een egale microvezeldweil nadeweilen

9. Zeer goede vloerwisser gebruiken (zie onze shop)


Voor keramische tegels met een zwaar vervuilde vettige laag hebben wij ook een oplossing, dit kan zowel opgelost worden door ons bedrijf of door uzelf. Wij geven u graag advies hoe dit op te lossen.


Voor een keramische tegel met een vettig laagje, zelfde regels toepassen, met uitzondering van cementsluierverwijderaar te gebruiken als eerste stap. Eerst dien je uw vloer te reinigen met INTENSCLEAN of INTENSIEFREINIGER (webshop). Lees wel goed de verhoudingen die u dient toe te voegen. Daarna kan het zijn dat u nog moet nareinigen met cementsluierverwijderaar daar deze de eerste keer niet goed opgekuist is.

Heeft u een vraag?